Viktorija Đurđek

Viktorija Đurđek rođena je 1991. godine u Zagrebu. Solo pjevanje počinje učiti u Samoboru u Glazbenoj školi Ferde Livadića kod prof. Branke Cvetković. Za vrijeme srednjoškolskog obrazovanja dobiva brojne državne i međunarodne nagrade. Studij solo pjevanja započinje na Muzičkoj akademiji u Puli, a na drugoj godini studij nastavlja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu pod mentorstvom primadone Dunje Vejzović.

viktorija-durdekNa drugoj godini studija debitira s premijernom ulogom Agrippine u istoimenoj operi G.F. Händela u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Projekt je bio rezultat suradnje umjetničkih akademija grada Zagreba i Hrvatskog narodnog kazališta. Na trećoj godini nastupa kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Također je surađivala s Hrvatskim komornim orkestrom, orkestrima Hrvatskih narodnih kazališta u Rijeci i Zagrebu.

Zadnju godinu studija pohađa na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Stuttgartu gdje studira Lied kod Cornelisa Witthoeffta, a vokalnu tehniku kod Frederique Friess. Pohađala je seminare vokalne tehnike kod Ulrike Hofbauer i Claudie Visce kao i seminare Lieda kod Cornelisa Witthoeffta i Gerharda Zellera. Surađivala je s Mladenom Tarbukom, Tomislavom Fačinijem, Cornelisom Witthoefftom i drugima.

Diplomirala je i debitirala 2019. godine s ulogom Kraljice noći u operi „Čarobna frula“ W. A. Mozarta u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu pod dirigentskom palicom Vjekoslava Babića. Ulogu Kraljice noći pjeva u sezoni 2019/2020. Također je dobila studijsku ulogu Lucie u operi „Lucia di Lammermoor“ G. Donizettija.