Matej Predojević Petrić

Matej Predojević Petrić, tenor

Voditelj Škole pjevanja i Glazbenog studija te mentor pjevanja – Glazbena galerija, Zagreb

Pjevanje je usavršavao kod eminentnih vokalnih pedagoga poput Claudie Visce, Anatoli Gousseva, Cynthie Hansell -Bakić, Dunje Vejzović, Tomislava Mužeka, Francisca Araize, Stojana Stojanova i drugih. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu na kojoj je studirao u klasi prof. Dunje Vejzović i klasi prof. Cynthie Hansell –Bakić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pohađao je seminare iz lieda kod prof. Gerharta Zellera i Anemarie Zeller, kao i operne seminare kod prof. Dunje Vejzović, Tomislava Mužeka, meksičkog tenora prof. Francisca Araize, prof. Anatolija Gousseva i prof. Claudie Visce.

Dobitnik je više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima , a posebno izdvaja 1.nagradu i specijalnu nagradu organizatora natjecanja na međunarodnom pjevačkom natjecanju „Lazar Jovanović” u Beogradu.

Nastupa na mnogobrojnim projektima, koncertima te gala opernim koncertima kao solist uz pratnju korepetitora, zborova i orkestara muzičkih akademija u Puli i Zagrebu, Hrvatskog komornog orkestra, orkestara zagrebačkoga i riječkog narodnog kazališta te uz orgulje na koncertima iz ciklusa koncerata Orguljaškog festivala Heferer.

Od opernih projekata nastupio je kao Bubi u Menottijevoj operi „Amelija ide na ples” u kazalištu „Mala Scena”, zatim studijski u ulozi Danielija u Verdijevoj operi „Sicilijanske večernje” u HNK u Zagrebu, kao Gericault u Papandopulovoj operi „Madame Buffault” u HNK u Zagrebu, kao Rektor u Janačekovoj operi „Lyshka Bystroushka” u HNK u Zagrebu.
Nastupio je kao tenor solist u Gounodovom djelu Mors et Vita u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u Božićnom oratoriju C. Sainta Saensa, u Bachovom Magnificatu, u Rossinijevoj Petite messe solennelle i u Mozartovoj Krunidbenoj misi.

U srpnju 2017. je nastupio na Metropolitan International Music Festivalu za mlade operne pjevače kao jedini pjevač iz Europe u New Yorku (SAD) gdje je koncertno izvodio ulogu Rodolfa u Puccinijevoj operi „La Bohème” , a u lipnju 2018 ostvaruje svoj profesionalni debut kao Flavio u Bellinijevoj operi “Norma“ u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci.
U prosincu 2018. izvodio je arije i duet iz opere Cavalleria rusticana-uloga Turiddua na Mascagni New Generation Festivalu uz pratnju simfonijskog orkestra konzervatorija Santa Cecilije i pod ravnanjem maestra Galeatija u Rimu.Uz mnogobrojne nastupe na opernim pozornicama i koncertima, nastupa i sa svojim MPP triom.

Uz mnogobrojne nastupe na opernim pozornicama i koncertima, nastupa i sa svojim MPP triom.

Pedagoškim radom bavi se od 2016. godine, a od ljeta 2019. postaje voditelj Škole pjevanja i Glazbenog studija te mentor u Modernoj glazbenoj školi i Akademiji za muzičke talente Glazbene galerije iz Zagreba.