Tea Zec

Svoja prva pjevačka iskustva stječe još kao devetogodišnja djevojčica nastupom na dječjoj „Dori“, a pjevanjem se ozbiljnije počinje baviti s petnaest godina, kada upisuje smjer solo pjevanje u glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Za vrijeme srednje glazbene škole i studija osvaja brojne nagrade na natjecanjima u podučju klasične glazbe, kao što su:

TEA ZEC GG

1.nagrada na međunarodnom natjecanju Lav Mirski u Osijeku 2014, 1. nagrada na komornom natjecanju HDGPP-a u Opatiji 2014, u sastavu tria, 1. nagrada na međunarodnom natjecanju Lazar Jovanović u Beogradu,2014, 1. nagrada na regionalnom natjecanju HDGPP-a u Zagrebu 2015, nakon koje osvaja 3. nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku, te ponovno na istom državnom natjecanju tijekom studija 2017. osvaja 2. nagradu u Zagrebu.

Tijekom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu usavršava se na brojnim pjevačkim seminarima te stječe iskustvo rada kao vokalni pedagog u srednjoj glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Osim u klasičnom, bavi se i pjevanjem u pop i rock stilu te nastupa s poznatim hrvatskim bendovima i imenima kao solist i prateći vokal te u gospel sastavu „The Messengers“. Kao članica Medley teatra igrala je ulogu Antigone u rock mjuziklu „Antigona – prokletstvo roda“.
Vrijedno je napomenuti da je Tea već diplomirala na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, a tema njezinog završnog rada bila je upravo „Impostacija glasa kod djece“.